torsdag 19 december 2013

Rörigt med rör

Rör finns i alla dess storlekar, material och utformning. Det gemensamma är att snittytan oftast är cirkelrund och vilken form är egentligen vackrare än en cirkel?


Rören på ovan och bilden nedanför fanns vid järnvägsspåren vid Gullbergsvass nedanför Skansen Lejonet i Göteborg. Det är något speciellt med kombinationen av de perfekta formerna som cirklar utgör i kombination med ett så grovt material såsom betong med sina taggiga kanter och djupa porer. Drar man på ordentligt med skärpa så kommer strukturen fram fint. Samtidigt går en förhållandevis stor bländare att det blir en fin bokeh mot tåget i bakgrunden.


Plaströren nedan är också tagna på samma plats men här har har färgtonen förändrats. Rören, som var vanliga tråkiga gula rör, har dragits kraftigt mot blått samtidigt som kontrast, skärpa och klarhet är maxat.Sista bilden är tagen inne på Hard Rock Cafe Göteborg. I en av barernas tak fanns en koppling till ett vanligt vattenrör. Hela baren belystes i lila men även färgmättnaden är draget åt lila och maxad kontrast. Mycket effektfullt!


Inga kommentarer: